Inspirerende boeken,

artikelen, blogs, lezingen etc.

Een nieuwe rubriek ! Elke maand ga ik op zoek naar boeken, artikelen, blogs, lezingen, podcasts en alle andere vormen waarop wij geïnformeerd en geïnspireerd kunnen raken. Veel plezier!

Mark Grungor

Dit is niet het nieuwste filmpje, maar nog steeds treffend en zo herkenbaar! Mark Grungor legt op zijn aanstekelijke, vrolijke manier uit wat het verschilis tussen het mannenbrein en het vrouwenbrein.

https://www.youtube.com/watch?v=29JPnJSmDs0

2020-06-01 (3).png

Byron Katie

'Vier vragen die je leven veranderen'.

De 'techniek' die in dit boek beschreven staat, is recht door zee, zeker waar en verre van zweverig. Een verademing om je hoofd meer tot rust te krijgen!

vier vragen.jpg

Alfons Vansteenwegen

Een van mijn favoriete boeken als het gaat om praktisch inzicht in de dynamiek van liefdesrelaties. Enige minpunt is, dat ik niet goed begrijp waarom de schrijver zich, door zijn titel, richt op langdurige relaties. De inzichten die hierin staan, zijn zeker ook voor de jongere generatie erg waardevol! 

Als liefde zoveel jaar kan duren.jpg

Esther Perel

Ze kan en mag hier niet ontbreken. Esther is op dit moment hét boegbeeld voor relatietherapie wereldwijd. En terecht, ze is super goed in haar vak, werkt keihard, en is vastbesloten te inspireren en haar kennis zoveel mogelijk te delen.

Erotische inteligentie.jpg

Overdiek / van Lent

'Als de man verliest'

Tim Overdiek en Wim van Lent hebben beide op een hele krachtige, duidelijke en invoelbare manier omschreven hoe mannen omgaan met rouw en welke benadering en kapstokken je kan gebruiken om met hen hierover in contact te komen.

Als de man verliest.jpg

Bessel van der Kolk

'The Body keeps the score'.

Een New York Times bestseller. Een prachtig boek over hoe pijnlijke momenten/ trauma's in ons lijf blijven zitten, of we het nou willen of niet. Hoe we hierdoor beïnvloed worden in ons dagelijks bestaan en het vormgeven van onze relaties.

The body keeps the score.jpg

Harriët G.Lerner

'Dans van woede'

In mijn praktijk ontmoet ik veel, veel, vrouwen die worstelen met hun eigen boosheid. Ofwel ze negeren dit zo hard als ze kunnen, danwel veroordelen ze het van zichzelf, Met alle negatieve gevolgen van dien. Lees dit boek alsjeblieft als je jezelf hierin herkent. Ik wed dat je verrast zult zijn over je eigen normaalheid :-).

Dans van woede.jpg

Podcasts

'Modern Love'

Een ontzettend diverse serie podcasts over moderne liefde, verlies, verlossing, ouderdom, zoektocht naar liefde, wispelturigheid moeilijkheden en overwinningen.  Heerlijk om te luisteren als je onderweg bent, de was opvouwt, of jezelf een kop thee gunt in de tuin.

20200108_154818.jpg

Dr. Sue Johnson

'Houd me vast'

In dit boek beschrijft dr. Sue Johnson zo ontzettend mooi onze verlangens en worstelingen die we kunnen ervaren in het contact met de ander die we zo liefhebben. En, hoe je samen over in gesprek kan gaan, wat de valkuilen zijn en onze ( destructieve) neigingen. Het gaat je zeker helpen om een andere kijk op jezelf, op je partner en jullie relatie te krijgen.

Houd me vast.jpg

Hans Teeuwen

Wellicht een vreemde eend in de bijt:

Hans  Teeuwen.

Een prachtig treffend helder gedicht waarin  ons verlangen naar liefde zo mooi verwoord wordt.

2020-07-03 (4).png

Sarah Naptali

'Boeddhisme voor moeders'

Toen mijn kinderen in de basisschool periode zaten en ik werkte, was dit boek een onverwachte, maar super fijn handvat. Het gaf mij een steun in hoe ik meer rust kon krijgen in de dagelijkse gang van zaken. En het was een ondersteuning om een duidelijker keuze te maken over mijn prioriteiten. Ik heb even getwijfeld of ik dit  boek erbij zou zetten, maar de handvatten in dit boek zijn breder te trekken en zeker van toepassing in élke relatie.

Boeddhisme voor moeders.jpg

Podcasts

'Where should we begin?"

Wederom een Esther Perel tip. Ik luister deze  podcasts ontzettend graag. Niet alleen als professional om te horen hoe een collega gesprekken voert, maar zeker ook als persoon om te herkennen hoe andere echtparen situaties ervaren en hoe ze hiermee omgaan.

Where should we begin.jpg

Terug naar boven

© 2019 Copyright Corien Boers, Leren Liefhebben

bodegraven

eftknop.png
  • Black LinkedIn Icon
  • Facebook
  • Instagram