top of page

Over mij

Ik ben Corien Boers en ik ben relatie- en systeemtherapeut en het is mijn passie is om mensen meer liefdevol met zichzelf en elkaar te verbinden. Ik neem je graag even mee naar hoe dat zo is ontwikkeld:

Ik ben gestart in de gehandicaptenzorg en vanuit daar ben ik gaan werken in de jeugdpsychiatrie. Daar zag ik hoe verschrikkelijk moeilijk het voor ouders is om hun ouderband goed te blijven houden, terwijl het kind door anderen wordt opgevangen en opgevoed. Ik kwam daardoor in een spagaat: mijn drive om van betekenis te willen zijn, kinderen weer beter in hun vel te krijgen, aan de ene kant, en tussen de ouders en het kind in te staan, aan de andere kant. Ik wilde de schakel zijn, werken aan verbinding van de zo verschrikkelijk belangrijke band tussen ouders en kind. Dus ging ik de opleiding volgen om systeemtherapeut te worden. Dat was voor mij een hele goede stap!

Het lukte mij echter niet om binnen de vier muren van de huidige gezondheidszorg de behandeling op die manier vorm te geven zoals  het, naar mijn mening, zou moeten zijn voor het gezin.

Ik werd opstandig van de limiet om een gezin maar 6x in het jaar te mogen zien; Als de problemen dan nog niet voorbij waren, moest ik ze toch laten gaan. Ik wilde geen water bij de wijn doen en koos er voor om mijn eigen pad te volgen. Ik ben me gaan specialiseren in relatietherapie, 2 vliegen in 1 klap; Want het beste dat ouders aan een kind kunnen geven,  is een gelukkige relatie tussen hen.

20211207_142838190_iOS.jpg

EFT relatietherapeut

Ik werk voornamelijk vanuit de EFT visie en werkwijze ( Emotionally Focused Therapy). Dit is een betrokken, liefdevolle en hartelijke manier van werken en ik ondersteun jullie in het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen; Wat zeg je op momenten dat je geraakt wordt en wat bedoel je daar eigenlijk mee? Ik ga met jullie op zoek naar je hechtingsgeschiedenis, naar de rol die je geleerd hebt in te nemen in contact met anderen. En ik ga met jullie in het hier en nu onderzoeken hoe het patroon er tussen jullie uitziet. Door deze stappen samen te zetten gaat het jullie lukken om over je eigen ervaringen, over wat je tegenhoudt en over hoe je het graag anders wil, samen in gesprek te gaan. Dit alles om dichter bij jezelf en dichter samen, bij elkaar, te kunnen zijn. In verbinding en als team. 

glitters
bottom of page