top of page
Zoeken
  • Corien

10 vragen voor jezelf in relatie met de ander

Bijgewerkt op: 11 jun. 2020

Het leven kan voorbij razen. We hebben ook zoveel contacten en verplichtingen. Maar ook mogelijkheden. Soms best jammer he, dat er maar 24 uren in 1 dag zitten. Hoe even stil te staan bij jezelf in relatie met je partner? 10 vragen voor jezelf. Een rustmoment en een mogelijkheid tot verdiepen.


Voor een goede relatie heb je een stevige basis nodig. Twee pijlers. En daarvan ben jij er één. Als 'onderdeel van' en dus een onlosmakelijk duo, maar ook een individu. Deze twee rollen zijn soms best lastig te combineren en vaak ligt de focus op één van beide.

Welke keuzes maak je voor elkaar, de relatie, (het gezin) én welke maak je voor jezelf? Kan dat? Ja zeker!

De vragen die hier onder staan, kunnen je helpen zicht te krijgen op de verdeling van je tijd, het spanningsveld tussen zorgzaam zijn, klaar staan voor, en goede zelfzorg.


Neem even de tijd, stel je zelf 1 vraag per dag bijvoorbeeld, zodat je er even over na kan denken.


Belangrijk:

1. Blijf spreken over 'de relatie' en verbeeld niet je partner hierin. Zo houd je het meer objectief en heb je minder kans om in de valkuil te stappen dat je je partner verwijten gaat maken. Het zijn vragen die over de relatie gaan, en jij bent hier net zoveel onderdeel van als de ander.

2. Vraag jezelf af, na elke vraag; Wat vind ik hier van? En/of: Hoe ervaar ik dit, hoe voelt dit?


1. Had ik verwachtingen toen ik begon aan deze relatie, wat hoopte ik dat hij/zij mij zou brengen? En welke verwachtingen had ik dan?

2. Heeft deze relatie mij gegeven wat ik had gehoopt of verwacht toen ik eraan begon?

3. Wat is mijn aandeel in het bereiken van mijn verwachtingen en/of het niet bereiken hiervan?

4. Wat brengt deze relatie mij? Wat heb ik geleerd over mezelf in deze relatie? Positieve en minder positieve punten.

5. Wat heb ik gemist, of wat mis ik in deze relatie?

6. Wat doe ik niet meer, nu ik in deze relatie zit, dat ik voorheen wel deed en graag deed?

7. Wat doe ik juist wel, nu ik in deze relatie zit, wat vind ik fijn om te doen?

8. Wat zou ik aan mezelf willen kunnen veranderen in deze relatie om hem (nog) beter te maken?

9. Wat heb ik van de ander nodig om me fijner, meer in balans te kunnen voelen in deze relatie?

10. Hoe zou ik dit bij de ander kenbaar kunnen maken? Of; Hoe ga ik dit bij mijn partner kenbaar maken?Mocht je er niet goed uitkomen, mail mij dan even. Dan geef ik je een overzicht met opties, die je mogelijk inspireren en waardoor je weer verder kunt.#Relatietherapie

#Relatietherapeut

#RelatietherapeutAlphenaandenRijn

#RelatietherapeutBodegraven

#Lerenliefhebben

#Goederelatietherapeut

#Werkenaanjerelatie

#Tipsvooreengoederelatie

#Naareenrelatietherapeut

#Relatietherapietips

#Relatietherapieoefeningen

#Relatietherapiehelptdat

#Relatietherapienaontrouw


bottom of page