EFT relatietherapie,  (Emotionally Focused Therapy)


EFT relatietherapie is ontwikkeld door Dr. Sue Johnson en gaat over ons verlangen om ons te kunnen verbinden met onze partner. Dat we voelen en weten dat onze partner er voor ons is en dat we ook voelen en weten hoe we er voor onze partner kunnen zijn. EFT gaat over hechting, over je veilig voelen bij je partner. Over dat je weet, dat als er iets is, je terug kunt vallen op je partner en je partner je weet te steunen en te troosten, zoals jij er ook voor je partner kunt zijn. En dat jullie zo samen, als een team, het beste uit jezelf en elkaar weten te halen. In vrijheid én verbondenheid.


EFT is voor stellen die vastlopen in een patroon waarin je elkaar verliest, waar de spanningen oplopen en waar je je niet meer gehoord en begrepen voelt. En stellen die aan de slag willen om dit patroon tussen hen samen te gaan ontdekken, te gaan snappen en te kunnen veranderen. Ik ga met jullie aan de slag zodat je weet wat je irritaties zijn en ook wat je verlangen is en hoe je deze kunt uitspreken zonder de verbinding te verliezen. 


Gesprekken bij mij duren 75 minuten. Voor milde relatieproblemen zijn er ongeveer 10 gesprekken nodig. Bij meer complexe patronen zijn er minstens 12 gesprekken nodig. Mocht je twijfelen, neem dan gerust contact op, ik denk graag me je, jullie, mee.

Gesprekken met mij ondersteunen je gegarandeerd om beter in je eigen kracht te gaan staan, meer in contact te komen met je daadwerkelijke beleving en helpen jou om integer met jezelf en in relatie met anderen je leven verder vorm te geven.

Relatietherapie wordt sinds 2013 niet meer vergoed door de zorgverzekering.

Voordeel hiervan is dat er geen aanspraak wordt gedaan op je eigen risico.

Het betekent echter wel dat de kosten voor eigen rekening zijn, en dat het een waardevolle persoonlijke investering is in jezelf en in elkaar.